Think....Feel...and...see.....

Wednesday, January 19, 2011

Happy Birthday..and Happy belated Birthday

Assalamualaikum..salam sejahtera...

Pertama kali, miss mod minta maaf kat Farhana @ Miss Nanao kerana lambat mengucap selamat buat ulang tahunnya...Happy belated b'day Nao (15 Jan 2011)...biarpun miss mod lewat ucap 5 hari ...tapi harap2 taklah lewat sangat...huhu..


Tak lupa kepada birthday girl today (20/01/11)...Theresia @ Atutz @ Amoii...happy birthday..happy 22 to both of you girls..

Makin tua uda kamurang tu...sudah 20-an..huhu..Ingat2 laitu...hehe

Gambar ni miss mod ambik dari kenangan PBS kita di tadika tu (Sem 2 2009) Jadi nampak comel lagi la..muka time muda kan..hehe...Minta maaf gambar tak jelas, edit ja tu, ikut cara yang Dana ajar di kelas hari tu..(kredit to Dana..:))

To both of you...:
  • Moga sentiasa ceria, gembira dan sihat selalu..
  • Moga dipermudahkan semua urusan
  • Moga panjang umur, dapat jodoh yang baik dan rezeki yang melimpah ruah..
  • Moga tambah matang dalam menghadapi cabaran mendatang..:)...
  • Moga cemerlang dunia dan akhirat...insyaAllah...amin..
Oleh kerana tiada hadiah..anggaplah gambar-gambar ni sebagai hadiah..hehe..


p/s : Makin bertambah usia ni..terbayang makin singkat pula umur kita kan?..So..hargailah apa yang ada depan mata kita sekarang ni...esok lusa mungkin dah tiada lagi...(Luv GPS's team)..

Sekian dulu..wassalam...:)

Tuesday, January 18, 2011

Bayangan Masa Depan

Assalamualaikum..salam sejahtera....salam perpaduan...


Kabare para blogger sekalian? Sihat-sihat aja bah kan..Cuma poket ja yang sakit tengah kering tunggu elaun masuk..hoho...

Sedar tak sedar, dah masuk interaksi minggu ketiga bagi semester 5..Wah..dah semester 5 bah..3 semester lagi menanti, lepas tu....bulih panggil cigu uda...hehe..

Lama bebenar blog kelas ni tak dikemaskini..Oleh itu, miss mod menggagahkan diri juga melawan arus ketidakrajinan meng'update' agar blog kelas ni nampak ceria semula..

Bah..tengok-tengok dulu gambar di bawah ni, supaya terbayang sikit camana agaknya sekolah yang bakal kita pergi bila dah posting nanti..Yang ni..baru P1 kot..hehe... Selamat menengok..

Cantikkan? Ada kabus lagi...best kan?

Sekolah pun penuh kehijauan..tak sakit mata, malah baik untuk penglihatan yang bermasalah

Hm..jalan pun okay..boleh bawa kereta. Mau lagi laju, bawa motorlah..jalan bukan aspal

Hah..ni rumah masyarakat sekitar sekolah rasanya..kena rajin bertegur sapa dengan penduduk..

Kalau musim hujan, kereta susah nak lalu, hah..merempitlah umpama penunggang profesional..Jangan lupa bawa baju lebih untuk tukar bila dah sampai sekolah..

Kalau banjir atau jalan rosak teruk, minta tolong orang kampung ambik dengan fourwheel istimewa..best kan? adventure-lah katakan...

Okay..masuk dlam lagi..fourwheel pun tidak dapat lalu sudah..terpaksa 'rafting'..tidak boleh bawa muatan lebih. Kalau tidak pandai berenang, kena praktis dari sekarang

Inilah antara ragam murid kita nanti..ada yang tidak pakai baju sekolah, kaki ayam, muka mengantuk dan penat...

Tapi bila dah lama duk dalam nun di hutan sana, hah..dengan kanak-kanak ni semualah cikgu-cikgu bermandi manda, siap ada kaum ibu lagi temankan cikgu tau..hehe

P/S :Untuk makluman gambar di atas diperoleh dari sumber yang pelbagai, dan 99% kawasan perkampungan orang asli di Semenanjung. Jadi kita yang di Sabah ni, mungkin lebih banyak yang lebih sukar dan jauh dari apa yang kita dapat bayangkan...Nama-nama seperti Salinatan, Pagalungan, Pensiangan, Ulu Tomani, Rundum dan sebagainya, semat-sematkanlah di hati anda kerana mungkin di sanalah anda akan diterbangkan...hoho...


Sekian dulu untuk kali ini..